Miljovanligt Arbetssatt

Något som vi lägger väldigt stort fokus på och är riktigt stolta över är vårt miljövänliga arbetssätt. Men vad innebär det egentligen? Vad skiljer vanligt byggarbete från miljövänligt byggarbete?

Miljö och hållbar utveckling ingår egentligen i alla delar av bygguppdraget – från början till slut. Det allra första vi behöver tänka på är vilket byggmaterial och vilka verktyg vi ska köpa. När möjligheten finns, så köper vi alltid material som är förnybart, för att slippa skrota materialet när ni eller senare ägare till slut väljer att byta ut eller ta bort det. Vi ser även till att materialet inte innehåller ämnen som kan vara skadliga både för er hälsa och för miljön.

Nästa steg i vårt miljövänliga arbetssätt är transporten. En vanlig personbil kan under ett år släppa ut ca. 3 ton koldioxid och med det även flera olika skadliga partiklar. Om det istället är en eller flera större bilar, med flera byggarbetare och även byggmaterial, så blir utsläppet mycket större än så. Vi tycker om vår miljö och använder oss därför av elbilar. Istället för att förorena atmosfären med tiotals ton koldioxid årligen, så släpper vi inte ut ett enda gram.

Själva arbetet utförs självklart också med hänsyn till hållbar utveckling och miljö där det är möjligt. Men det är efter att ert projekt redan är slutfört som det sista stora steget egentligen är. En byggarbetsplats lämnar i princip alltid ifrån sig avfall till någon grad. Vi samlar avfallet och återvinner allt som går, vilket kan göra en oerhört stor skillnad för miljön.

Så ser alltså vårt miljövänliga arbetssätt ut. Vill ni göra ett bra miljöval samtidigt som ni får en högkvalitativ service och slutprodukt? Kontakta då oss!

Dela inlägget:

Related Posts